Veszprémi Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Kézdivásárhelyi Szakképző Központ


Kézdivásárhelyi Szakképző Központ

Több ízben találkoztak már szakemberek a kézdivásárhelyi minorita rendház rendeltetésének meghatározása érdekében, a legkomolyabb felajánlás, valamint konkrét előrelépés 2022 szeptemberében született, amikor a Veszprémi Szakképzési Centrum „SÉF” Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola megerősítette egy turisztikai és vendéglátóipari szakképzés beindításának lehetőségét. 2023 márciusában kiderült, hogy a kezdeményezés sikeres volt: ősztől 3 képzéssel kezdődhet az oktatás.

SZAKÁCS KÉPZÉS

Szaktudásának köszönhetően rendkívül kreatív, konyhatechnológiai úton étvágygerjesztő és ízletes hideg és melegkonyhai ételeket készít, tálal. Az üzletvezetés érdekeit figyelembe véve gazdálkodik. A raktárkészletet figyelemmel kíséri, az árurendelést és az áruátvételt koordinálja, ellenőrzi. A raktározást felügyeli, ellenőrzi. Munkabeosztást tervez, ír. Konyhai munkaszervezésben, feladatkiosztásban pontos és precíz. Felelősségteljesen irányítja a beosztottjait, kollégáit a konyhai etikett és az erkölcsi normák betartása mellett. Jó szervezőképességgel és problémamegoldó adottságokkal rendelkezik. Példamutató magatartásával és munkaruházatával, magas szakmai tudásával tekintélyt vív ki magának.

Képzési idő: 1 tanév
Képzés kezdete: 2023. szeptember
Oktatás üteme: heti 4 nap (napi 8 tanóra)
Oktatás nyelve: magyar
Szakmai vizsga tervezett időpontja: 2024. május
Felvétel feltétele:
– elvégzett 10 osztály
– egészségügyi alkalmasság
– pályaalkalmasság

Jelentkezési határidő: 2023. augusztus 15.

Jelentkezés a szakács képzésre

PINCÉR-VENDÉGTÉRI SZAKEMBER KÉPZÉS

A pincér-vendégtéri szakember a különböző vendéglátó tevékenységet folyató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termékek felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja az udvarias és a szakszerű felszolgálás előírása szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel. Átveszi a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet, készpénzt, illetve készpénzt helyettesítő eszközöket kezel. Elszámol a napi bevétellel. Barista, bártender és alapfokú sommelier tevékenységet végez. Rendezvények helyszínét előkészíti, részt vesz a különböző jellegű rendezvények lebonyolításában. Munkaterülete állandó, rendezvények esetén változó területen dolgozik. Ismeri a hazai és nemzetközi étel- és italkínálatot, tisztában van a vendéglátóipari trendekkel, az ételkészítési technológiákkal. Folyamatosan képzi magát, hogy naprakész ismeretei legyenek a gasztronómia területén.

Képzési idő: 1 tanév
Képzés kezdete: 2023. szeptember
Oktatás üteme: heti 4 nap (napi 8 tanóra)
Oktatás nyelve: magyar
Szakmai vizsga tervezett időpontja: 2024. május
Felvétel feltétele:
– elvégzett 10 osztály
– egészségügyi alkalmasság
– pályaalkalmasság

Jelentkezési határidő: 2023. augusztus 15.

Jelentkezés a pincér-vendégtéri szakember képzésre

PANZIÓS-FOGADÓS KÉPZÉS

A panziós-fogadós ellátja a szálláshely teljes operatív működtetését. Adott szálláshelyre vonatkozó speciális ismeretekkel, kapcsolatrendszerekkel rendelkezik. Ennek megfelelően: kezeli a szálláshelyre beérkező érdeklődéseket, megrendeléseket, módosításokat, lemondásokat, alkalmazza a lehetséges fizetési módokat. Fogadja a szálláshely vendégeit, valamint az érdeklődéseket. Felel a vendégek kényelméért, a szálláshely és a vendégek közti kommunikációért. A szálláshelyen vendéglátó szolgáltatásokat nyújt. Ellátja a szálláshely karbantartási feladatait, ügyel a környezetre, és a logisztikai feladatokat is ellátja, gondoskodik a szálláshely tisztán tartásáról. A vendégek részére programokat ajánl és igény szerint szervez, marketing tevékenységet végez, valamint a szálláshellyel kapcsolatos gazdálkodási és pénzügyi feladatokat is irányítja és koordinálja. Betartja a munka -és balesetvédelmi, tűz -és környezetvédelmi előírásokat. Tervezi és szervezi a munkatársak munkáját, értékeli, és motiválja dolgozóit. Kapcsolatot tart más szolgáltatókkal, más szálláspartnerekkel, valamint az értékesítésbe bekapcsolódó szálláshelyközvetítőkkel. A szálláshellyel kapcsolatos adminisztrációs tevékenységeket papír alapon és digitálisan formában precízen, folyamatosan elvégzi.

Képzési idő: 1 tanév
Képzés kezdete: 2023. szeptember
Oktatás üteme: heti 4 nap (napi 8 tanóra)
Oktatás nyelve: magyar
Szakmai vizsga tervezett időpontja: 2024. május
Felvétel feltétele:
– elvégzett 10 osztály
– egészségügyi alkalmasság
– pályaalkalmasság

Jelentkezési határidő: 2023. augusztus 15.

Jelentkezés a panziós-fogadós képzésre


  • KIM
  • IKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Veszprémi Szakképzési Centrum

        8200 Veszprém, Eötvös Károly u. 1.

      • Telefon: +36 70 199 6002

        E-mail: titkarsag@veszpremszc.hu

        OM azonosító: 203066

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/002975


      2023Veszprémi Szakképzési Centrum