Vendégtéri szaktechnikus
Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak. Hatékonyan együttműködik a séffel a választék kialakításában.
A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva áll az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Kiváló kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- alkalmazza a működési szabályokat;
- üzleti levelezést folytat;
- kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze;
- figyelemmel kíséri az árukészletet;
- megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít;
- kapcsolatot tart a szállítókkal;
- figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;
- biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
- kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;
- ajánlatot készít megrendelők részére;
- rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
- árubeszerzési és árképzési tevékenységet végez;
- nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat;
- tárgyal az ügyfelekkel;
- kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet;
- nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.
SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ
A JELENTKEZÉSI ŰRLAP KITÖLTÉSÉHEZ KATTINSON IDE!
Ez a képzés a Veszprémi SzC "SÉF" Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskolában érhető el.
Felvétel feltételei:
- foglalkozás-egészségügyi alkalmasság
- pályaalkalmasság
- érettségi
Képzési idő: 1 év
Beszámítási lehetőség: vendéglátás-turizmus ágazátban korábbi tanulmányok, igazolható szakmai gyakorlat
Oktatás ütemezése: heti 3 nap 14:00-19:00
Beiratkozás tervezett időpontja: 2024. szeptember
Képzés kezdésének tervezett időpontja: 2024. szeptember
Képzés befejezésének tervezett időpontja: 2025. április
Vizsga várható ideje: 2025. május
Képzésről kizáró egészségügyi okok: Élelmiszer intolerancia
KÉRDÉSE VAN?
Császár Eszter
felnőttképzési referens
csaszar@veszpremszc.hu
+36 70 641 4011