Ugrás a fő tartalomra

8200 Veszprém, Eötvös Károly utca 1.


+36 70 199 6002

Széchenyi 2020

Vegyész technikus


Vegyipar ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Választható szakmairányok: Általános laboráns szakmairány, Termelési folyamatirányító szakmairány.

A vegyész technikus önállóan vagy mérnöki irányítással részt vesz vegyipari technológiai folyamatok végrehajtásában, ellenőrzésében, irányításában, készülékek és berendezések üzemeltetésében. A technikus vegyipari minőségellenőrző-, illetve kutatólaboratóriumokban fizikai vizsgálatokat, analitikai és műszeres elemzéseket végez.

Ajánlott minden fiatal számára, aki természettudományos érdeklődésű, vonzza a körülötte lévő természet sokszínűsége és az anyagok megismerése. Jó választás annak, aki szeret kísérletezni és összefüggéseket felismerni, valamint tud rendszerben gondolkodni.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Természettudományos gondolkodás, környezettudatos szemlélet, precíz, biztos munkavégzés, azonnali helyzetfelismerés, logikus gondolkodás, kézügyesség, csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • felméri a vizsgálatokhoz szükséges vegyszerek, anyagok, mérőműszerek és eszközök mennyiségét és műszaki állapotát;
  • ellenőrzi, irányítja az alapanyagok, gyártási segédanyagok beszállítását, raktározását és feldolgozását;
  • intézkedik az üzemzavarok, minőségi problémák elhárítása érdekében;
  • intézkedik a gyártás során felmerülő javítási, karbantartási munkák elvégzése felől;
  • gondoskodik a gyártási feltételek folyamatos fenntartásáról, ellenőrzi a zavartalan alapanyag- és energiaellátást;
  • elvégzi a termeléssel összefüggésben szükséges közvetlen minőségi ellenőrző laboratóriumi vizsgálatokat;
  • laboratóriumi műveleteket hajt végre önállóan vagy magasabb képzettségű szakember (üzemmérnök vagy mérnök) irányításával, utasítások alapján, illetve műszaki leírás, egyéb dokumentum alapján;
  • mintákat vesz vagy átveszi a vizsgálandó mintákat, analitikai munkát végez;
  • kiértékeli az elvégzett laboratóriumi vizsgálatokat, az eredményeket összeveti az előírásokkal;
  • részt vesz a kutatólaboratóriumok munkájában, kutatói irányítással kémiai és fizikai laboratóriumi kísérleteket végez.

SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

A JELENTKEZÉSI ŰRLAP KITÖLTÉSÉHEZ KATTINSON IDE!

Ez a képzés a Veszprémi SZC Ipari Technikumban érhető el.

Felvétel feltételei:
- foglalkozás-egészségügyi alkalmasság
- érettségi bizonyítvány

Választható szakmairány: Általános laboráns

Beszámítási lehetőség: vegyipari vagy gépipari végzettség

Képzési idő: 1 év

Oktatás ütemezése: kedd 16:00-19:00, csütörtök 16:00-19:00, szombat 8:00-14:00. 

Beiratkozás tervezett időpontja: 2025. február 24. 16:00

Képzés kezdésének tervezett időpontja: 2025. március 01.

Képzés befejezésének tervezett időpontja: 2026. április 30.

Vizsga várható ideje: 2026. május

Képzésről kizáró egészségügyi okok:
A statikai rendszer és a végtagok jelentős anatómiai és funkcionális rendellenessége, betegsége, ortopéd szakorvos javaslata szerint.
A szív és a keringési rendszer bármilyen idült betegsége vagy rendellenessége, a kardiológiai járóbeteg szakellátás orvosának javaslata szerint.
Krónikus aspecifikus légzőszervi megbetegedés.
Vérképzőrendszeri megbetegedés
Krónikus májbetegség
Halláscsökkenés egyéni elbírálás szerint
Idült bőrbetegség
Epilepszia
Vegyszerekkel szembeni túlérzékenység
Színtévesztés.
0,8-0,4; 0,9-0,3; 1,0-0,2-nél rosszabb látásélesség.

Megjegyzés: a beszámításhoz tartozó végzettséget igazoló dokumentumot a beiratkozáskor hozza magával.

Az egészégügyi nyilatkozatot itt tudja letölteni (a beiratkozásra kérjük hozza magával!)

KÉRDÉSE VAN?

Császár Eszter
felnőttképzési referens
csaszar@veszpremszc.hu
+36 70 641 4011



Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Veszprémi Szakképzési Centrum

      8200 Veszprém, Eötvös Károly utca 1.

    • Telefon: +36 70 199 6002

      E-mail: titkarsag@veszpremszc.hu

      OM azonosító: 203066

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/002975


    2024Veszprémi Szakképzési Centrum