Ugrás a fő tartalomra

8200 Veszprém, Eötvös Károly utca 1.


+36 70 199 6002

Széchenyi 2020

Szakács


Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen lát el feladatokat, mint például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.

Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, kiváló kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza;
  • képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.

SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

A JELENTKEZÉSI ŰRLAP KITÖLTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!

Ez a képzés a Veszprémi SzC Jendrassik-Venesz Technikumban és a Veszprémi SzC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégiumban érhető el.

A Veszprémi SzC Jendrassik-Venesz Technikum 1 éves képzése:

Helyszín: Veszprém

Felvétel feltételei:
- foglalkozás-egészségügyi alkalmasság
- pályaalkalmasság
- alapfokú iskolai végzettség (8 általános)

Oktatás ütemezése: heti 3 nap (hétköznap) 15:00-20:00

Beiratkozás tervezett időpontja: 2025. augusztus

Képzés kezdésének tervezett időpontja: 2025. október 01.

Képzés befejezésének tervezett időpontja: 2026. szeptember 30.

Vizsga várható ideje: 2026. ősz

Képzésről kizáró egészségügyi okok: epilepszia, gyenge fejlettség, izomerő, statikai rendszer, végtag súlyos anatómiai, funkcionális rendellenességei, Idült bőrbetegségek, ízérzés, szaglászavar, vitium-kardiológiai vélemény alapján, vegetatív disztónia, súlyos, nem korrigált látászavar, halláscsökkentés a társalgási beszédértés zavarával

Minimális létszám: 12 fő
Maximális létszám: 24 fő

Veszprémi SzC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium képzése:

Helyszín: Ajka

Felvétel feltételei:
- foglalkozás-egészségügyi alkalmasság
- pályaalkalmasság
- alapfokú iskolai végzettség (8 általános)

Képzési idő: 1,5 év

Oktatás ütemezése: hétfő, szerda 14:00-19:00

Beiratkozás tervezett időpontja: 2025. szeptember 17. 15:00

Képzés kezdésének tervezett időpontja: 2025. október 01.

Képzés befejezésének tervezett időpontja: 2027. január 31.

Vizsga várható ideje: 2027. február

Minimális létszám: 12 fő
Maximális létszám: 24 fő

KÉRDÉSE VAN?

Császár Eszter
felnőttképzési referens
csaszar@veszpremszc.hu
+36 70 641 4011



Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Veszprémi Szakképzési Centrum

      8200 Veszprém, Eötvös Károly utca 1.

    • Telefon: +36 70 199 6002

      E-mail: titkarsag@veszpremszc.hu

      OM azonosító: 203066

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/002975


    2025Veszprémi Szakképzési Centrum