Ugrás a fő tartalomra

8200 Veszprém, Eötvös Károly utca 1.


+36 70 199 6002

Széchenyi 2020

Pincér - vendégtéri szakember


Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizettetést.

Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú tanulmányok folytatására.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kiváló kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, állóképesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, empátia, szervezőkészség, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • elvégzi az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet, részt vesz az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, tárolásában és dokumentálásában;
  • ismerteti a választékot, ételeket ajánl az allergének figyelembevételével, italokat ajánl, azokat párosítja a vendég által megrendelt ételekhez;
  • felveszi a rendelést;
  • felszolgál, a különböző felszolgálási rendszerek és az egység igényeinek figyelembevételével előkészíti a felszolgáláshoz szükséges eszközöket, elkészíti az italokat, majd szakszerűen kiviszi az ételeket, italokat a vendégek asztalához;
  • barista, bartender, sommelier tevékenységet végez;
  • figyelemmel kíséri a vendégek kéréseit, a vendégek étkezése során kommunikál, tájékozódik elégedettségükről;
  • megszervezi a saját és beosztott munkatársai munkáját, ellenőrzi azt;
  • kiállítja a számlát, kezeli a pénztárgépet, éttermi szoftvert.

SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

A JELENTKEZÉSI ŰRLAP KITÖLTÉSÉHEZ KATTINSON IDE!

Ez a képzés a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikumban érhető el.

Felvétel feltételei:
- foglalkozás-egészségügyi alkalmasság
- pályaalkalmasság
- alapfokú iskolai végzettség (8 általános)

Képzési idő: 1 év

Beszámítási lehetőség: előzetes tanulmányok, szakképzettség

Oktatás ütemezése: heti 3 nap (hétköznap) 15:00-18:50

Beiratkozás tervezett időpntja: 2025. február 03.

Képzés kezdésének tervezett időpontja: 2025. február 03.

Képzés befejezésének tervezett időpontja: 2026. január 31.

Vizsga várható ideje: 2026. február

Képzésről kizáró egészségügyi okok: Epilepszia, Gyenge fejlettség, izomerő, Statikai rendszer, végtag súlyos anatómiai, funkciónális rendellenességei, Idült bőrbetegségek, ízérzés, szaglászavar, vitium-kardiológiai vélemény alapján, vegetatív disztónia, súlyos, nem korrigált látászavar, halláscsökkentés a társalgási beszédértés zavarával

Az egészégügyi nyilatkozatot itt tudja letölteni (a beiratkozásra kérjük hozza magával!)

KÉRDÉSE VAN?
Császár Eszter
felnőttképzési referens
csaszar@veszpremszc.hu
+36 70 641 4011



Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Veszprémi Szakképzési Centrum

      8200 Veszprém, Eötvös Károly utca 1.

    • Telefon: +36 70 199 6002

      E-mail: titkarsag@veszpremszc.hu

      OM azonosító: 203066

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/002975


    2024Veszprémi Szakképzési Centrum