Hírek
- centrum
- kurzus
- SÉF Technikum és Szki
Balatoni Gasztroakadémia idén is - most szakácsokkal
Ebben az évben a Balaton Szakácsa - Le Chef du Lac Balaton képzés keretein belül a résztvevők tökéletes fogásokat készíthettek el, és számos fortéllyal lehettek gazdagabbak a négy napos rendezvény során.
A Balatoni Gasztroakadémia elhivatott célja a Balaton turisztikai régió vendéglátásának és gasztronómiájának minőségi megújítása, az ágazatban dolgozó szakemberek szakmai ismereteinek bővítése, a régió helyben található minőségi alapanyagainak bemutatása, népszerűsítése.
Elengedhetetlennek tartjuk, hogy a régióban dolgozó szakemberek magas szintű szaktudással rendelkezzenek, ismerjék és használják a modern technológiákat, a régió kínálta kiváló alapanyagokat és a minőséget tartsák szem előtt. Ehhez kívánunk olyan szakmai hátteret nyújtani, ahol képzéseink keretében évről évre lehetőség nyílik a fejlődésre és új inspirációk gyűjtésére. Fontos számunkra, hogy a turizmus-vendéglátás ágazatban tevékenykedő vállalkozások és a helyi termelők kölcsönösen megismerjék és segítsék egymást. A köztük lévő kapcsolatok erősítése nemcsak fenntarthatósági szempontból fontos, hanem az alapanyagok minőségére és frissességére is garanciát jelent. Szeretnénk, ha a térség turisztikai és gasztronómiai kínálata folyamatosan bővülne olyan vendéglátó egységekkel, szálláshelyekkel és attrakciókkal, amelyek széles kínálata, illetve magas színvonalú működése révén egész évben vonzó idegenforgalmi célponttá válhat a Balaton régió.
A szervezők olyanok jelentkezését várták a kurzusra, akik kreativitásukat szerették volna finomítani és rendelkeznek szakács végzettséggel vagy 3 éves szakács gyakorlattal. A márciusban a Veszprémi SZC SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskolában megtartott eseményen 7 fő vett részt, akik a régió vendéglátóhelyeiről érkeztek.
A kurzus oktatója a Venesz-díjas mesterszakács Adamek Balázs chef volt, aki a Magyar nemzeti Gasztronómiai Szövetség casual és fine dining alelnöke valamint a Magyar Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott csapat kapitánya. A kurzus tematikája "Világversenyek fogásai" volt, amelynek keretein belül a résztvevők különféle praktikákat és professzionális fogásokat ismerhettek meg, ami hozzájárulnak a mindennapokhoz és az elegáns éttermi élményhez. Mentori praktikák, újdonságok, gourmet élmények, modern technológiák a magyaros ízek vonalán.
Galéria itt >
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
Karácsonyi ajándékozás
Pap Máté Kancellár Úr és Kavalecz Gábor Főigazgató Úr a héten mind a 7 intézményünket felkeresve köszöni meg személyesen az oktatói és alkalmazotti közösség egész éves odaadó munkáját. Természetesen a karácsonyi meglepetés csomag sem maradhat el. Áldott ünnepeket kívánunk Mindenkinek!
Admin
Pénzügyi tudatosság fejlesztéséért díj
2017. végén fogadta el a kormány a pénzügyi tudatosság előmozdítását segítő stratégiáját. Ennek keretében számos intézkedés támogatja a fiatalok és a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését.
Admin
Jószolgálati tevékenységek az adventi időszakban
A Veszprémi Szakképzési Centrum intézményei számára egész évben fontos a társadalmi felelősségvállalás, mely az adventi időszakban még jelentősebbé válik. Az elmúlt hetekben diákjaink számos jószolgálati tevékenységgel igazolták, hogy mennyire fontos számukra a helyi közösségek támogatása, segítése. Néhány iskolában a már hagyománynak számító adománygyűjtéssel segítették a rászorulókat. Emellett tanulóink szociális szervezeteknél tartottak Mikulás ünnepséget, általános iskolások számára sütöttek kakaós csigát, baba-mama klubfoglalkozásokat szerveztek családok részére, állatmenhelynek segítettek, valamint légtorna gálán készítettek frizurát és sminket a fellépők számára. Diákjaink tevékenységeiről készült fotókat itt nézhetik meg.
Admin