Ugrás a fő tartalomra

8200 Veszprém, Eötvös Károly u. 1.


+36 70 199 6002

Széchenyi 2020

Hírek


2024. márc. 22.
 • centrum
 • kurzus
 • SÉF Technikum és Szki

Balatoni Gasztroakadémia idén is - most szakácsokkal

Ebben az évben a Balaton Szakácsa - Le Chef du Lac Balaton képzés keretein belül a résztvevők tökéletes fogásokat készíthettek el, és számos fortéllyal lehettek gazdagabbak a négy napos rendezvény során.

Balatoni Gasztroakadémia idén is - most szakácsokkal

A Balatoni Gasztroakadémia elhivatott célja a Balaton turisztikai régió vendéglátásának és gasztronómiájának minőségi megújítása, az ágazatban dolgozó szakemberek szakmai ismereteinek bővítése, a régió helyben található minőségi alapanyagainak bemutatása, népszerűsítése.

Elengedhetetlennek tartjuk, hogy a régióban dolgozó szakemberek magas szintű szaktudással rendelkezzenek, ismerjék és használják a modern technológiákat, a régió kínálta kiváló alapanyagokat és a minőséget tartsák szem előtt. Ehhez kívánunk olyan szakmai hátteret nyújtani, ahol képzéseink keretében évről évre lehetőség nyílik a fejlődésre és új inspirációk gyűjtésére. Fontos számunkra, hogy a turizmus-vendéglátás ágazatban tevékenykedő vállalkozások és a helyi termelők kölcsönösen megismerjék és segítsék egymást. A köztük lévő kapcsolatok erősítése nemcsak fenntarthatósági szempontból fontos, hanem az alapanyagok minőségére és frissességére is garanciát jelent. Szeretnénk, ha a térség turisztikai és gasztronómiai kínálata folyamatosan bővülne olyan vendéglátó egységekkel, szálláshelyekkel és attrakciókkal, amelyek széles kínálata, illetve magas színvonalú működése révén egész évben vonzó idegenforgalmi célponttá válhat a Balaton régió.

A szervezők olyanok jelentkezését várták a kurzusra, akik kreativitásukat szerették volna finomítani és rendelkeznek szakács végzettséggel vagy 3 éves szakács gyakorlattal. A  márciusban a Veszprémi SZC SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskolában megtartott eseményen 7 fő vett részt, akik a régió vendéglátóhelyeiről érkeztek.

A kurzus oktatója a Venesz-díjas mesterszakács Adamek Balázs chef volt, aki a Magyar nemzeti Gasztronómiai Szövetség casual és fine dining alelnöke valamint a Magyar Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott csapat kapitánya. A kurzus tematikája "Világversenyek fogásai" volt, amelynek keretein belül a résztvevők különféle praktikákat és professzionális fogásokat ismerhettek meg, ami hozzájárulnak a mindennapokhoz és az elegáns éttermi élményhez.  Mentori praktikák, újdonságok, gourmet élmények, modern technológiák a magyaros ízek vonalán.

Galéria itt >

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


a Veszprémi Szakképzési Centrum és az VSZC Ipari Technikum logója

PÁLYÁZAT - Veszprémi SZC Ipari technikum igazgató (intézményvezető) beosztás

A Veszprémi Szakképzési Centrum pályázatot hirdet a Veszprémi SZC Ipari Technikum igazgató (intézményvezető) beosztásának ellátásra.

2024. márc. 25.
a Veszprémi Szakképzési Centrum és a VSZC SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola logója

PÁLYÁZAT - Veszprémi SZC SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikumm és Szakképző Iskola igazgató (intézményvezető) beosztás

A Veszprémi Szakképzési Centrum pályázatot hirdet a Veszprémi SZC SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola igazgató (intézményvezető) beosztásának ellátására.

2024. márc. 25.
sajtótájékoztatón a Centrum vezetői a Vöröskő Kft-vel és az NSZFH elnökével dr Magyar Zitával

Felnőttek szakmai oktatását valósítottuk meg a Vöröskő Kft-vel

Az Euronics üzleteket működtető, veszprémi székhelyű Vöröskő Kft. a Centrum támogatásával és közreműködésével szervezett felnőttképzést munkavállalóik számára.

2024. márc. 21.


KIMIKK
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Veszprémi Szakképzési Centrum

   8200 Veszprém, Eötvös Károly u. 1.

  • Telefon: +36 70 199 6002

   E-mail: titkarsag@veszpremszc.hu

   OM azonosító: 203066

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/002975


  2024Veszprémi Szakképzési Centrum