Ugrás a fő tartalomra

8200 Veszprém, Eötvös Károly utca 1.


+36 70 199 6002

Széchenyi 2020

Hírek


2024. márc. 22.
  • centrum
  • kurzus
  • SÉF Technikum és Szki

Balatoni Gasztroakadémia idén is - most szakácsokkal

Ebben az évben a Balaton Szakácsa - Le Chef du Lac Balaton képzés keretein belül a résztvevők tökéletes fogásokat készíthettek el, és számos fortéllyal lehettek gazdagabbak a négy napos rendezvény során.

Balatoni Gasztroakadémia idén is - most szakácsokkal

A Balatoni Gasztroakadémia elhivatott célja a Balaton turisztikai régió vendéglátásának és gasztronómiájának minőségi megújítása, az ágazatban dolgozó szakemberek szakmai ismereteinek bővítése, a régió helyben található minőségi alapanyagainak bemutatása, népszerűsítése.

Elengedhetetlennek tartjuk, hogy a régióban dolgozó szakemberek magas szintű szaktudással rendelkezzenek, ismerjék és használják a modern technológiákat, a régió kínálta kiváló alapanyagokat és a minőséget tartsák szem előtt. Ehhez kívánunk olyan szakmai hátteret nyújtani, ahol képzéseink keretében évről évre lehetőség nyílik a fejlődésre és új inspirációk gyűjtésére. Fontos számunkra, hogy a turizmus-vendéglátás ágazatban tevékenykedő vállalkozások és a helyi termelők kölcsönösen megismerjék és segítsék egymást. A köztük lévő kapcsolatok erősítése nemcsak fenntarthatósági szempontból fontos, hanem az alapanyagok minőségére és frissességére is garanciát jelent. Szeretnénk, ha a térség turisztikai és gasztronómiai kínálata folyamatosan bővülne olyan vendéglátó egységekkel, szálláshelyekkel és attrakciókkal, amelyek széles kínálata, illetve magas színvonalú működése révén egész évben vonzó idegenforgalmi célponttá válhat a Balaton régió.

A szervezők olyanok jelentkezését várták a kurzusra, akik kreativitásukat szerették volna finomítani és rendelkeznek szakács végzettséggel vagy 3 éves szakács gyakorlattal. A  márciusban a Veszprémi SZC SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskolában megtartott eseményen 7 fő vett részt, akik a régió vendéglátóhelyeiről érkeztek.

A kurzus oktatója a Venesz-díjas mesterszakács Adamek Balázs chef volt, aki a Magyar nemzeti Gasztronómiai Szövetség casual és fine dining alelnöke valamint a Magyar Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott csapat kapitánya. A kurzus tematikája "Világversenyek fogásai" volt, amelynek keretein belül a résztvevők különféle praktikákat és professzionális fogásokat ismerhettek meg, ami hozzájárulnak a mindennapokhoz és az elegáns éttermi élményhez.  Mentori praktikák, újdonságok, gourmet élmények, modern technológiák a magyaros ízek vonalán.

Galéria itt >

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Vezető váltás a Veszprémi Szakképzési Centrumban

Vezető váltás a Veszprémi Szakképzési Centrumban

​A Veszprémi Szakképzési Centrum vezetésében jelentős változások történtek az elmúlt időszakban.

2025. ápr. 1.
Admin
Kezdd velünk a jövőd!

Kezdd velünk a jövőd!

Kezdd velünk a jövőd! Az elmúlt években a szakképzés számos változáson ment keresztül, de a fő cél mindig megmaradt: a kiváló szakemberek képzése. A Veszprémi Szakképzési Centrum hét iskolájában tapasztalt oktatók, jól felszerelt tantermek, gyakorlati műh

2025. márc. 14.
Admin
Zöld Böjt – Együtt a fenntartható jövőért!

Zöld Böjt – Együtt a fenntartható jövőért!

Elindult a Zöld Böjt kezdeményezés, amelyhez a Veszprémi Szakképzési Centrum is csatlakozott. Mi is az Zöld Böjt? https://www.facebook.com/reel/1860617124692887

2025. márc. 14.
Admin


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Veszprémi Szakképzési Centrum

      8200 Veszprém, Eötvös Károly utca 1.

    • Telefon: +36 70 199 6002

      E-mail: titkarsag@veszpremszc.hu

      OM azonosító: 203066

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/002975


    2025Veszprémi Szakképzési Centrum