Ugrás a fő tartalomra

8200 Veszprém, Eötvös Károly utca 1.


+36 70 199 6002

Széchenyi 2020

Hírek


2024. márc. 22.
  • centrum
  • kurzus
  • SÉF Technikum és Szki

Balatoni Gasztroakadémia idén is - most szakácsokkal

Ebben az évben a Balaton Szakácsa - Le Chef du Lac Balaton képzés keretein belül a résztvevők tökéletes fogásokat készíthettek el, és számos fortéllyal lehettek gazdagabbak a négy napos rendezvény során.

Balatoni Gasztroakadémia idén is - most szakácsokkal

A Balatoni Gasztroakadémia elhivatott célja a Balaton turisztikai régió vendéglátásának és gasztronómiájának minőségi megújítása, az ágazatban dolgozó szakemberek szakmai ismereteinek bővítése, a régió helyben található minőségi alapanyagainak bemutatása, népszerűsítése.

Elengedhetetlennek tartjuk, hogy a régióban dolgozó szakemberek magas szintű szaktudással rendelkezzenek, ismerjék és használják a modern technológiákat, a régió kínálta kiváló alapanyagokat és a minőséget tartsák szem előtt. Ehhez kívánunk olyan szakmai hátteret nyújtani, ahol képzéseink keretében évről évre lehetőség nyílik a fejlődésre és új inspirációk gyűjtésére. Fontos számunkra, hogy a turizmus-vendéglátás ágazatban tevékenykedő vállalkozások és a helyi termelők kölcsönösen megismerjék és segítsék egymást. A köztük lévő kapcsolatok erősítése nemcsak fenntarthatósági szempontból fontos, hanem az alapanyagok minőségére és frissességére is garanciát jelent. Szeretnénk, ha a térség turisztikai és gasztronómiai kínálata folyamatosan bővülne olyan vendéglátó egységekkel, szálláshelyekkel és attrakciókkal, amelyek széles kínálata, illetve magas színvonalú működése révén egész évben vonzó idegenforgalmi célponttá válhat a Balaton régió.

A szervezők olyanok jelentkezését várták a kurzusra, akik kreativitásukat szerették volna finomítani és rendelkeznek szakács végzettséggel vagy 3 éves szakács gyakorlattal. A  márciusban a Veszprémi SZC SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskolában megtartott eseményen 7 fő vett részt, akik a régió vendéglátóhelyeiről érkeztek.

A kurzus oktatója a Venesz-díjas mesterszakács Adamek Balázs chef volt, aki a Magyar nemzeti Gasztronómiai Szövetség casual és fine dining alelnöke valamint a Magyar Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott csapat kapitánya. A kurzus tematikája "Világversenyek fogásai" volt, amelynek keretein belül a résztvevők különféle praktikákat és professzionális fogásokat ismerhettek meg, ami hozzájárulnak a mindennapokhoz és az elegáns éttermi élményhez.  Mentori praktikák, újdonságok, gourmet élmények, modern technológiák a magyaros ízek vonalán.

Galéria itt >

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Kezdd velünk a jövőd!

Kezdd velünk a jövőd!

Kezdd velünk a jövőd! Az elmúlt években a szakképzés számos változáson ment keresztül, de a fő cél mindig megmaradt: a kiváló szakemberek képzése. A Veszprémi Szakképzési Centrum hét iskolájában tapasztalt oktatók, jól felszerelt tantermek, gyakorlati műhelyek és számos duális partner teszi lehetővé, hogy ezt a célt megvalósítsuk. A pályaválasztás nehéz, ezzel a kiadvánnyal azonban segíteni kívánjuk a helyes döntés meghozatalát.

2024. nov. 13.
Admin
V. Szakmaszombat Szakképzési pályaválasztási és családi nap

V. Szakmaszombat Szakképzési pályaválasztási és családi nap

Még nem tudod, mi leszel ha nagy leszel? Ebben segít szeptember 28-án szombaton az V. Szakmaszombat szakképzési pályaválasztási és családi nap!

2024. szept. 19.
Alfa generáció és mesterséges intelligencia: út a jövő oktatásához

Alfa generáció és mesterséges intelligencia: út a jövő oktatásához

A Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik-Venesz Technikuma adott otthont a "Jövőformálók: Alfa generáció a Mesterséges Intelligencia világában" című konferenciának szombaton.

2024. szept. 16.


KIMIKK
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Veszprémi Szakképzési Centrum

      8200 Veszprém, Eötvös Károly utca 1.

    • Telefon: +36 70 199 6002

      E-mail: titkarsag@veszpremszc.hu

      OM azonosító: 203066

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/002975


    2024Veszprémi Szakképzési Centrum