Hírek
- centrum
- kurzus
- SÉF Technikum és Szki
Balatoni Gasztroakadémia idén is - most szakácsokkal
Ebben az évben a Balaton Szakácsa - Le Chef du Lac Balaton képzés keretein belül a résztvevők tökéletes fogásokat készíthettek el, és számos fortéllyal lehettek gazdagabbak a négy napos rendezvény során.

A Balatoni Gasztroakadémia elhivatott célja a Balaton turisztikai régió vendéglátásának és gasztronómiájának minőségi megújítása, az ágazatban dolgozó szakemberek szakmai ismereteinek bővítése, a régió helyben található minőségi alapanyagainak bemutatása, népszerűsítése.
Elengedhetetlennek tartjuk, hogy a régióban dolgozó szakemberek magas szintű szaktudással rendelkezzenek, ismerjék és használják a modern technológiákat, a régió kínálta kiváló alapanyagokat és a minőséget tartsák szem előtt. Ehhez kívánunk olyan szakmai hátteret nyújtani, ahol képzéseink keretében évről évre lehetőség nyílik a fejlődésre és új inspirációk gyűjtésére. Fontos számunkra, hogy a turizmus-vendéglátás ágazatban tevékenykedő vállalkozások és a helyi termelők kölcsönösen megismerjék és segítsék egymást. A köztük lévő kapcsolatok erősítése nemcsak fenntarthatósági szempontból fontos, hanem az alapanyagok minőségére és frissességére is garanciát jelent. Szeretnénk, ha a térség turisztikai és gasztronómiai kínálata folyamatosan bővülne olyan vendéglátó egységekkel, szálláshelyekkel és attrakciókkal, amelyek széles kínálata, illetve magas színvonalú működése révén egész évben vonzó idegenforgalmi célponttá válhat a Balaton régió.
A szervezők olyanok jelentkezését várták a kurzusra, akik kreativitásukat szerették volna finomítani és rendelkeznek szakács végzettséggel vagy 3 éves szakács gyakorlattal. A márciusban a Veszprémi SZC SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskolában megtartott eseményen 7 fő vett részt, akik a régió vendéglátóhelyeiről érkeztek.
A kurzus oktatója a Venesz-díjas mesterszakács Adamek Balázs chef volt, aki a Magyar nemzeti Gasztronómiai Szövetség casual és fine dining alelnöke valamint a Magyar Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott csapat kapitánya. A kurzus tematikája "Világversenyek fogásai" volt, amelynek keretein belül a résztvevők különféle praktikákat és professzionális fogásokat ismerhettek meg, ami hozzájárulnak a mindennapokhoz és az elegáns éttermi élményhez. Mentori praktikák, újdonságok, gourmet élmények, modern technológiák a magyaros ízek vonalán.
Galéria itt >
KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Vezető váltás a Veszprémi Szakképzési Centrumban
A Veszprémi Szakképzési Centrum vezetésében jelentős változások történtek az elmúlt időszakban.
Admin

Kezdd velünk a jövőd!
Kezdd velünk a jövőd! Az elmúlt években a szakképzés számos változáson ment keresztül, de a fő cél mindig megmaradt: a kiváló szakemberek képzése. A Veszprémi Szakképzési Centrum hét iskolájában tapasztalt oktatók, jól felszerelt tantermek, gyakorlati műh
Admin

Zöld Böjt – Együtt a fenntartható jövőért!
Elindult a Zöld Böjt kezdeményezés, amelyhez a Veszprémi Szakképzési Centrum is csatlakozott. Mi is az Zöld Böjt? https://www.facebook.com/reel/1860617124692887
Admin